Grafikseklet

Jakob Leijonhielm, The Lifelong Story #1
Jakob Leijonhielm, The Lifelong Story #1

»Grafikseklet – från Zorn till zines«

Under 2017 genomförs en vandringsutställning i Västra Götaland med konstgrafik ur Svenrobert Lundqvists privata samling. Utställningen spänner över svensk grafik under 100 år: från Anders Zorns självporträtt 1916 till ett urval »zines« 2016.
»Någon större grafikutställning med belysande utveckling under de gångna 100 åren har inte visats utanför huvudstaden. Denna visning skulle kunna fylla en liten lucka för den grafikintresserade publiken i Västra Sverige« – ur Svenrobert Lundqvists katalogtext. En omfattande katalog med alla bilder samt texter av Berit Jonsvik och Svenrobert Lundqvist kommer också att produceras.
Projektet är ett samarbete mellan Grafik i Väst i Göteborg, Ålgården i Borås, Marks konstgrafiska verkstad i Kinna, Litografiska Akademin i Tidaholm och Skaraborgs konstgrafiska verkstad med Galleri Lucifer i Skövde. Ekonomisk medfinansiering har projektet erhållit från Västra Götalandsregionen, och respektive kommun. Men naturligtvis hade det inte varit genomförbart utan alla ideella insatser från konstnärer och andra intresserade.
I samband med de olika utställningarna – utställningsperioderna kommer ett antal workshops att arrangeras med möjligheter för den intresserade att själv prova på olika grafiska tekniker. Dessutom kommer ett flertal föreläsningar att hållas under året med bl.a. Svenrobert Lundqvist och Nina Bondeson.

Grafikseklet kommer att visas enligt följande:
Ålgården i Borås 18/2 - 5/3
Grafik i Väst i Göteborg 1/4 - 26/4
Litografiska Akademin i Tidaholm varje helg i maj från 30/4 - 28/5
Bildkällan Falköping 17/6 - 15/7
Marks konsthall i Kinna 22/9 - 8/10
Galleri Lucifer Skövde 4/11 - 19/11

Bildkällan i Falköping 17 juni - 15 juli:

Köp boken - katalogen direkt på nätet. Följ länken nedan!

Boken - katalogen finns att köpa HÄR

Anders Zorn, Självporträtt 1916
Anders Zorn, Självporträtt 1916